Alles van Someren
Bekijk de agenda
< oktober 2017 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
39
 
 
 
 
 
 
1
40
2
3
4
5
6
7
8
41
9
10
11
12
13
14
15
42
16
17
18
19
20
21
22
43
23
24
25
26
27
28
29
44
30
31
 
 
 
 
 

Politie DAS ziet gunstig beeld criminaliteitscijfers; woninginbraken blijft zorgelijk

Politie DAS ziet gunstig beeld criminaliteitscijfers; woninginbraken blijft zorgelijk
Deurne Asten Someren Geplaatst 11 juni 2011

Uit de cijfers van politieafdeling Deurne, Asten en Someren blijkt dat het aantal woninginbraken van de eerste vier maanden dit jaar nog steeds zorgelijk is.

In Deurne zijn in deze periode 62 inbraken gepleegd. Vorig jaar waren dat er 95. Asten zit nu op 31* woninginbraken (2010:20). Afdelingschef Gert Jan Hegge: "Ondanks dat het cijfer voor Deurne nu lager ligt dan vorig jaar is het van groot belang dat mensen alert blijven en zelf zoveel mogelijk aan preventie doen." Someren laat qua woninginbraken een stabiel beeld zien. Op het gebied van geweld en vernielingen laten de cijfers een gunstig beeld zien. Dat is de conclusie van de eerste trimesterrapportage van dit jaar.

Geweld en vernielingen

Binnen het gebied Deurne, Asten en Someren (DAS) zijn voor wat betreft geweldszaken gelukkig geen opvallende afwijkingen zichtbaar. Het gaat hier met name om de aangiften voor openlijke geweldpleging, bedreiging, mishandeling en huiselijk geweld.

De cijfers van aangiften van vernielingen en overlast van jeugd laten wederom een daling zien. Jeugdoverlast, met name op twee specifieke plaatsen zijn op dit moment niet meer geconstateerd. Bij de brandweerkazerne in Asten was overlast van een groep jeugd. Hier werden ook vernielingen gepleegd. In Deurne is de overlast door een criminele jeugdgroep nagenoeg verdwenen. In Deurne, Asten en Someren werkt de politie samen met ketenpartners als gemeente en jongerenwerk volgens de integrale aanpak 'Jeugd in Beeld'. Deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen.

Hennep

Voor wat betreft alcohol en drugs blijft de aanpak van hennep onze speciale aandacht houden. Opvallend was de grote en professionele hennepkwekerij van 8.000 planten te noemen in Deurne. In totaal zijn binnen de gemeente Deurne drie kwekerijen opgerold. De andere twee werden aangetroffen in Liessel (554 planten) en Vlierden (735 planten). Ook in Asten werden drie hennepkwekerijen ontdekt. Someren telt in het eerste kwartaal twee kwekerijen, waarvan er één kort voor ontdekking leeg was gehaald. De andere kwekerij telde 571 planten. Het kweken van hennep in een woning is gevaarlijk voor de zowel de bewoners als de omwonenden. Er kan brand uitbreken en andere gevaarlijke stoffen kunnen bij het kweken vrijkomen. Politieafdeling DAS blijft hierop alert en vraagt mensen verdachte situaties en tips door te geven.

 

Woninginbraken; blijf alert

Woninginbraken blijft een ongrijpbaar fenomeen. Juist om die reden is alertheid en preventie heel belangrijk. Zorg voor goed hang- en sluitwerk, sluit deuren en ramen (haal sleutels uit het slot!) en laat geen tuinmeubels achter staan. Het woninginbrakenteam van Peelland is nog steeds actief in het opsporen van inbrekers en het onderzoeken van gepleegde inbraken. Volg ze via Twitter op @WIT_Peelland Meer informatie over preventie en filmpjes over inbraakmethoden is te vinden op www.stopwoninginbraak.nl

 

* Van het aantal woninginbraken in Asten zijn mogelijk 8 aangiften geen reële inbraken geweest. Dit is nog in onderzoek.

asten,alles,van,criminaliteitscijfers,woninginbraken


Meer informatie | Politie Brabant Zuid-Oost

« terug

Autobedrijf Leo Hoeben
 Roman PBM Bedrijfskleding Someren
Sportpunt Someren
Online marketing bureau Gonect
Totality Reclame Someren
Jumbo Welten Someren