Alles van Someren
Bekijk de agenda
< september 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30

Puur Sangh zingt in de Koepelkerk Lierop.

Puur Sangh zingt in de Koepelkerk Lierop.
Lierop Geplaatst 5 maart 2016

Goede-Vrijdagconcert op thema ‘In uw handen...'

Puur Sangh zingt passiemuziek in Koepelkerk Lierop.

Het traditionele Goede-Vrijdagconcert in de Koepelkerk van Lierop biedt dit jaar weer koorzang op niveau. Voor het gerenommeerde koor Puur Sangh uit Asten is het op vrijdag 25 maart de eerste activiteit in het jaar dat het zijn gouden jubileum viert.


Gemengd Koor Puur Sangh, dat tachtig zangers en zangeressen telt, bewees zijn kwaliteiten in het verleden uitvoerig door veelgeprezen uitvoeringen van grote werken als onder meer Die Schöpfung van Haydn, de Mis in D van Dvorak, het Te Deum van Bruckner en de Messa di Gloria van Puccini. Dit jaar wordt tijdens een jubileumconcert op 11 december een nieuw groot werk aan de lijst toegevoegd. Maar om te beginnen komt het Astense koor in zijn jubileumjaar in actie in Lierop, tijdens het eerste van de twee jaarlijkse Koepelkerkconcerten. Vijf jaar geleden verzorgde Puur Sangh hier al het najaarsconcert met composities op basis van het Onze Vader en het Weesgegroet.
Het thema van het Lieropse passieconcert is ‘in uw handen...', ontleend een van de zeven Kruiswoorden, de woorden die Jezus volgens de evangeliën sprak toen hij aan het kruis hing. De tekst ‘Vader, in uw handen leg ik mijn geest' wordt in Tenebrae factae sunt van Michael Haydn gezongen door het koor. Uitgangspunt van de koepelkerkconcerten is het bieden van verdieping door de muziekkeuze, door samenzang en door een overweging op het thema. Die overweging wordt ditmaal gesproken door de Lieropse pastoor Jan Zwirs, die zich richt op het in het thema doorklinkende vertrouwen, afgezet tegen de tijd vol angst en onzekerheid waarin we leven.

Puur Sangh zingt passiemuziek in Koepelkerk Lierop.

 

Puur Sangh staat onder leiding van dirigent Ad Vergouwen. Uitgevoerd worden naast het werk van M. Haydn delen uit het Requiem in Es van J. Rheinberger, Beati mortui van F. Mendelssohn, vier koralen uit de Johannes Passie van J.S. Bach en delen uit Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van C. Franck. Begeleider Henk van Riel verklankt daarnaast op het orgel werken van Buxtehude en Mendelssohn.


Aan de uitvoering wordt verder meegewerkt door organiste Jannie van Leeuwen-Soethout. Het Goede-Vrijdagconcert begint om acht uur en duurt bijna een uur. Zoals gebruikelijk is de toegang gratis, met bij het verlaten van de kerk gelegenheid om een vrijwillige bijdrage te doneren.

 

Puur Sangh zingt passiemuziek in Koepelkerk Lierop.

Puur Sangh staat onder leiding van dirigent Ad Vergouwen.

21 Image Banner 970x250

Lierop vrijdag 25 maart 2016
20:00 uur Koepelkerk Lierop

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug