Alles van Someren
Bekijk de agenda
< augustus 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
1
2
3
4
5
32
6
7
8
9
10
11
12
33
13
14
15
16
17
18
19
34
20
21
22
23
24
25
26
35
27
28
29
30
31
 
 

Aanmelding voor glasvezel in buitengebied sluit.

Aanmelding voor glasvezel in buitengebied sluit.
Someren Geplaatst 8 november 2017

Het zal u vast niet ontgaan zijn als u in het buitengebied van Asten en Someren woont dat de inschrijving voor glasvezel van start is gegaan.

Aanmelding voor glasvezel in buitengebied sluit op 13 november!

 

Het zal u vast niet ontgaan zijn als u in het buitengebied van Asten en Someren woont dat de inschrijving voor glasvezel van start is gegaan. MABIB heeft het initiatief genomen om het Brabantse buitengebied te voorzien van glasvezel. De gemeenten Asten en Someren hebben zich samen met andere (Peel)gemeenten sterk gemaakt om de aanleg van glasvezel ook in het buitengebied zo goed als mogelijk te faciliteren. In deze fase is het belangrijk om voldoende aanmeldingen te krijgen om aanleg mogelijk te maken.

Waarom glasvezel?

Tegenwoordig doen we veel dingen online: tv kijken, telefoneren, werken, gamen, studeren, bankieren, winkelen en zelfs onze belastingaangifte gaat alleen maar digitaal. Dat wordt in de toekomst alleen nog maar meer. Steeds meer apparaten in huis bedienen we via wifi en steeds meer mensen gebruiken zorg op afstand. Evenals bewaking en beveiliging van de woning. Zelfs het agrarische bedrijf wordt compleet gedigitaliseerd. Internet via glasvezel biedt de snelheid en de stabiliteit die hiervoor nodig zijn.

Toekomstbestendig internet

Glasvezel kent veel voordelen, maar de belangrijkste is toch wel dat het netwerk toekomstbestendig is. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in recordtempo op en internet krijgt een alsmaar groter wordende rol in ons leven. Het huidige netwerk is binnen afzienbare tijd niet meer bestand tegen dat toenemende dataverkeer. Glasvezel is dat wel.

Wethouder Theo Maas:

"Een goed en snel werkend internet is belangrijk in het buitengebied. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor inwoners. Het komt de leefbaarheid en zelfredzaamheid ten goede, zeker als voorzieningen niet om de hoek aanwezig zijn.

In Someren-Heide loopt in dit kader een mooi project: de Go Live Phone. Met dit project kan zorg op afstand geregeld worden en kunnen ouderen op een veilige manier langer thuis blijven wonen en gemakkelijker contacten onderhouden.


Door bijvoorbeeld een valdetectieclip op de smartphone te installeren, worden bij een val automatisch de kinderen gebeld. Via de gezondheidsapp kunnen metingen zoals gewicht, bloeddruk en hartslag bijgehouden worden, zodat een huisarts een completer beeld krijgt van een patiënt. Ook het veiligheidsgevoel kun je voor mensen in het buitengebied verbeteren. Via een verbinding van een bewakingscamera met de mobiele telefoon kun je bijvoorbeeld op je telefoon eerst kijken wie er aan de voordeur staat voordat je deze opent.


Natuurlijk is een persoonlijk bezoek altijd nog het beste, maar als dit niet gemakkelijk te realiseren is omdat kinderen bijvoorbeeld niet in de buurt wonen dan biedt een goed en snel netwerk ook mooie alternatieven om contacten te onderhouden en eenzaamheid tegen te gaan.

De mensen die in Someren-Heide gebruik maken van de Go Live Phone zijn enthousiast. In de toekomst zullen er steeds meer handige apps komen die ouderen zullen helpen om langer in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen en de regie in eigen handen te blijven houden. Voorwaarde is dan wel dat je over een goed netwerk beschikt en die kans wordt met glasvezel nu geboden!"

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden kan via www.mabib.nl. Let wel, sluitingsdatum is 13 november dus wees er snel bij.

Meer weten?

Heeft u nog vragen of wilt u met iemand van gedachten wisselen, kijk dan op www.mabib.nl of neem contact op met de contactpersoon bij de gemeente Someren, Cristian Timmermans. Tel. (0493) 494 888 of c.timmermans@someren.nl.

Aanmelding voor glasvezel in buitengebied sluit op 13 november!


Meer informatie | Bron:

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug